matematykaszkolna.pl
Wiktor: mam pytanie czy jak pisałem maturę z matematyki w 2013 (zdaną) i teraz poprawiam w 2015 ale rozszerzenie to jaki program nauczania mnie obowiązuje?W 2013 na maturze nie wymagali znajomości pochodnych itd nie jest to problem nauczyć się tego, tylko pytam bo zbiory mam stare na rok 2013, a teraz widzę po oznaczeniach na tej stronie, że coś się pozmieniało na rozszerzeniu,coś dodawali? Po prostu 2 lata nie śledziłem tego pracując sobie w Holandii i coś mnie olśniło żeby wrócić do Polski i zacząć tu studia.Meritum jest takie,że nie wiem czy będę mieć taki sam arkusz jak inni którzy piszą pierwszy raz(bo może szli innym programem nauczania). Na stronce cke są różne programy dla różnych roczników zależy kto kiedy zaczynał liceum/technikum.
18 paź 01:16
kyrtap: będziesz pisał maturę ze starą podstawą programową raczej emotka
18 paź 01:39
Wiktor: pytam bo nie wiem czy mam się wyposażyć w nowy zbiór, mam rozszerzonego kiełbasę o tytule (matura 2010−...) nie chcę się zdziwić, czasu mam nie wiele do maja, a jeżeli czegoś nie potrzebuję na teraz, to odkładam to do momentu aż będzie mi potrzebne. Czyli jakby mi nie było jednak potrzebne na teraz to pouczę się tego we wrześniu przed studiami (bo inni już to mieli jeżeli szli programem z pochodnymi itd)
18 paź 01:48
Wiktor: ktoś wie może jak jest?
18 paź 13:34