matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
czarna:
Oblicz pole i objętość walca, którego powierzchnią boczną jest porostokąt o bokach 6 cm i 10. Rozważ oba przypadki
17 paź 20:10
dero2005:
I przypadek H = 10 πd = 6
πd
2
P
c
=
+ πdH
2
πd
2
H
V =
4
II przypadek H = 6 πd = 10 wzory takie same
17 paź 20:34