równanie
Arko: Rozwiąż równianie (x+3)
2=(x−1)
2
17 paź 19:24
Mila:
Podnieś obustronnie do kwadratu.
17 paź 19:26
Arko: Wiem, wiem

ale potem mam przenieść czynniki z jednej strony na drugą czy liczyć deltę?
17 paź 19:30
Mila:
x2+6x+9=x2−2x+1⇔
6x+9=−2x+1
dokończ.
17 paź 20:42
Kamil:
x+3=x−1 lub x+3=−x+1
17 paź 20:47
Mariusz: x+3=x−1
17 paź 20:50
Kamil:
poczytaj sobie o wartośći bezwzględenj...
17 paź 20:51
Mariusz: Po co tak mieszać?
Mila przekształciła do postaci w której 4klasista znalazłby rozwiązanie...
17 paź 20:53
alibaba: (x + 3)
2 = (x − 1)
2
x + 3 = x − 1
0 = −4

17 paź 21:20
alibaba: Kto ma racje mila czy my ? ; p
17 paź 21:20
alibaba: sory za głupie pytanie zapomniałem o tym
n√an = |a| gdy n jest parzyste ; P
17 paź 21:35
5-latek: lepiej robic proste obliczenia i nie uzywac tego czego nie jest sie pewnym
17 paź 21:40
Mariusz: 5−latek
17 paź 21:43
Hajtowy:
x
2+6x+9 = x
2−2x+1
6x+9 = −2x+1
8x = −8
x=−1
17 paź 21:46