matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
dhdd:
Witajcie!
Potrzebuje pomocy przy narysowaniu funkcji wykładniczej. Jej wzór to g(x)=
1
4
a w potędze
−x
2
, nie potrafię tego zapisać symbolicznie
17 paź 15:56
daras:
g(x) = 0,25
−x/2
= 4
x/2
=(4
1/2
)
x
=..
17 paź 16:01