dzielenie wielomianów
monika:
( x4 − x3 + 2x2 − 4x − 8 ) : ( x2 − 2 )
( x4 + x3 + x2 − 2x − 6 ) : ( x2 − 4 )
( 2x3 − x2 − 1) : (2x2 + x + 1 )
( 2x4 + 3x3 − 2x − 3 ) : ( x3 − 1 )
Dziękuje za rozwiązanie
12 lis 19:40
Julita: (x
4−x
3+2x
2−4x−8):(x
2−2)=x
2−x+4
−x
4+2x
2
0−x
3+2x
2+2x
2
−x
3+4x
2
0x
3−2x
04x
2−2x−4x
4x
2−6x
−4x
2+8
0−6x+8−8
−6x
Drugie za moment
12 lis 20:44
Julita: (x
4−x
3+2x
2−4x−8):(x
2−2)=x
2−x+4
−x
4+2x
2
0−x
3+2x
2+2x
2
−x
3+4x
2
0x
3−2x
04x
2−2x−4x
4x
2−6x
−4x
2+8
0−6x+8−8
−6x
Drugie za moment
12 lis 20:44
Julita: (x
4+x
3+x
2−2x−6):(x
2−4)=x
2+x+5
−x
4+4x
2
=x
3+4x
2+x
2
x
3+5x
2
−x
3+4x
=5x
2+4x−2x
5x
2+2x
−5x
2+20
=2x+20−6
2x+14
klikło mi się up
12 lis 20:51
Julita: (2x3−x2−1):(2x2+x+1)=x−1
−2x3−x2−x
−2x2−x−1
2x2+x+1
(2x4+3x3−2x−3):(x3−1)=2x+3
−2x4+2x
3x3+2x−2x
3x3−3
−3x3+3
12 lis 21:03
ak1: ( 2x4 + 3x3 − 2x − 3 ) : ( x3 − 1 ) =2x+3
−2x4 + 2x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
3x3 −3
−3x3 +3
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
0 o
13 lis 12:17
ak1: Trochę nie wyszedł zapis
( 2x4 + 3x3 − 2x − 3 ) : ( x3 − 1 ) =2x+3
−2x4 + 2x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
3x3 −3
−3x3 +3
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
0 0
13 lis 12:29