matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania z logarytmów
slayer:
Witam mam problem z zadaniem z logarytmów: log
25
16
0,64 log
1
5
5
√
5
log
1
6
36
4
√
6
16 paź 22:35
pigor:
..., np. tak:
log
6
6
2
*6
0,25
3)
log
1
6
36
4
√
6
=
=
log
6
6
−1
log
6
6
2+0,25
2,25*1
=
=
=
−2,25 = −
9
4
.
−1log
6
6
−1*1
16 paź 22:42
Eta:
n
n
log
a
m
(a
n
)=
log
a
a=
m
m
9
4
9
3/ log
6
−1
(6
2
*6
1/4
)=
= −
−1
4
16
1/ 0,64=
25
log
25/16
(16/25)= −1
3
2
3
2/ log
5
−1
(5
1
*5
1/2
) =
= −
−1
2
16 paź 22:49
slayer:
Dziękuję bardzo za pomoc.
16 paź 22:51