zmienna losowa o rozkladzie jednostajnym
Marcus: Rozważmy zmienną losową o rozkładzie jednostajnym na przedziale [0,1]. Wyznaczyc A=[a1,a2] i
B=[b1,b2] reprezentujące zdarzenia niezależne, dla których zachodzi P(A)≠ 0, P(A)≠1, P(B) ≠0
oraz P(B) ≠1 oraz dodatkowo: A i B są równej długości. A i B są różnej długości
16 paź 21:53
Hurwitz: A=[0,1/2] B=[1/4,3/4]
P(A)=1/2
P(B)=1/2
Niezależność:
P(AnB)=1/4
P(A)P(B) = 1/4
czyli są niezależne;
i są równej długości.
Dla różnej długości spróbuj samodzielnie.
16 paź 23:03
Marcus: a dokładniej móglibyście mi to opisać bo dalej nie ogarniam
23 paź 18:04
Grabari: Też prosiłbym o pomoc, albo jakieś linki do podobnych zadań/materiałów? Nawet zadania nie
rozumiem do końca z treści
23 paź 21:49