geometria analityczna
sandrellla: Proste k: 3x + 5y + 1 = 0 oraz l: y= ax + 9 są prostopadłe jeżeli :
A. a = 5/3 , B. a = −5/3 , C . a = 5 , D . a = −3
zadanie 2.
Proste k: y=−2x+2 oraz l: y=(3m+4) x−1 są równoległe jeżeli
A. m=−2 , B.m=2 , C. m=−23/30 , D.m=23/30
jak wykonac te zadania?
16 paź 20:34
5-latek: przeczytac kiedy dwie proste sa prostopadle a kiedy rownolegle
Kiedy juz to bedzie wiadomo to zadanie soie samo rozwiaze
16 paź 20:38
J :
| | 3 | | 5 | |
zad1) A bo: − |
| * |
| = − 1 |
| | 5 | | 3 | |
16 paź 20:41
J :
2) Warunek: 3m+4 = − 2 ⇔ ..... policz.
16 paź 20:42