KOMBINATORYKA
tyneczka: hej

mam takie pytanie może ktoś pomoże

oblicz P(A−B) jeśli P(B) = 1/2 I P(A∪B) = 3/4
16 paź 19:13
tyneczka: ze wzoru nie dam rady bo nie znam P(A)
16 paź 19:14
16 paź 19:19
Kacper:
Rozpisz P(A\B)
16 paź 19:23
5-latek: A tak jeszcze z 50 tych znakow zapytania nie idze dodac ?
16 paź 19:27
tyneczka: P(A\B) = P(A)−P(A∩B)
16 paź 19:29
tyneczka: I właśnie nie wiem jak ruszyć
16 paź 19:30
tyneczka:
16 paź 19:40
tyneczka:
16 paź 20:00
ZKS:
Nie wiem czy dobrze myślę.
P(A ∪ B) = P(A) + P(B) − P(A ∩ B)
P(A \ B) = P(A) − P(A ∩ B)
Odejmujemy stronami i mamy
P(A ∪ B) − P(A \ B) = P(B)
P(A \ B) = P(A ∪ B) − P(B)
16 paź 20:32