matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o objasnienie
zagubiona:
Okreśł dziedzinę funkcji f, naszkicuj wykres tej funkcji, a nastęnie wyznacz zbiór wartości funkcji f, jeśli:
x
2
a) f(x) =
IXI
2IxI
b) f(x) =
x
IxI
c) f(x) =
x
2
Ix−1I
d) f(x) =
1−x
16 paź 18:54