Narysowalem w 1 ukladzie 2 wykresy funkcji:
Matematyka: Narysowalem w 1 ukladzie 2 wykresy funkcji:
y= 2
x
y= log
2x
mam odp. na pytanie: Wzgledem jakiej prostej sa symetryczne.
Odp. Wzgledem osi x?
16 paź 18:27
5-latek: tak
16 paź 18:29
Kacper:
16 paź 18:32
Matematyka: Kacper, hmm ?
16 paź 18:32
Kacper:
są symetryczne względem prostej y=x, a nie osi OX
16 paź 18:35
5-latek:

czerwona y=2
x niebieska y=x log
2x nie narysuje
czyli napisalem zbyt pochopnie Wzgledem y=x
16 paź 18:38
Matematyka: hmm a w sytuacji
y= (1/2)x
log1/2 x
16 paź 18:46
Matematyka: rowniez wzgledem y=x ?
16 paź 18:55
Kacper:
16 paź 18:58