pomocy
ewelinka: Objetosc graniastoslupa prawidlowego trojkatnego wynosi 288cm3 ,natomiast wysokosc
graniastoslupa 4√2 dm. Oblicz objetosc prostopadloscianu
16 paź 18:19
dero2005:
Prostopadloscian, to rownolegloscian, którego każda ściana jest prostokątem a u Ciebie podstawa
jest trojkatem
16 paź 18:55
ewelinka: Bardzo prosze o rozwiazanie
16 paź 18:59
dero2005:
Czy to zadanie jest poprawnie przepisane?
16 paź 19:03
ewelinka: Zle,juz poprawiam
16 paź 19:16
ewelinka: Objetosc graniatoslupa prawidlowego trojkatnego wynosi 288 cm3 ,natomiast wysokosc
graniastoslupa 4√3 cm. Oblicz pole powierzchni bocznej graniastoslupa
16 paź 19:21
dero2005:
H = 4
√3
V = 288
Liczę pole podstawy graniastoslupa
liczę bok podstawy
Liczę pole boczne
P
b = 3aH =
16 paź 19:49