pomocy
ewelinka: Podstawa graniastoslupa jest trojkatem prostokatnym, w ktorym dlugosci bokow roznia sie o 3cm.
Pole sciany bocznej ,ktorej jednym bokiem jest przeciwprostokatna ,wynosi 1502.oblicz
objetosc i pole powierzchni calkowitej tego prostopadloscianu
16 paź 18:14
dero2005:
Podstawa graniastoslupa − trojkat prostokątny o bokach
a = a
b = a+3
c = a + 6
a
2 + b
2 = c
2
Po wyliczeniu
a = 9
b = 12
c = 15
H − wysokość
H*c = 150. ⇒. H = 10
P
c = a*b + (a+b+c)H =
16 paź 18:36
ewelinka: Dziekuje bardzo
16 paź 19:15