matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
DANE SĄ 3 PUNKTY, UDOWODNIJ,ŻE.(WEKTORY)
Mateusz1:
dane są trzy różne punkty leżące na prostej i punkt "O" nie leżący na tej prostej. Udowodnij,że : (OC) ⃗=α(OA) ⃗+β(OB,) ⃗gdzie α+β=1. 1. OC=OA+OB 2. AC= −OA+OC 3.AC=AB+BC 4.AB= −OA+OB
16 paź 17:21