coś
Loka:

Proszę o pomoc :
16 paź 12:38
Loka: Przepraszam za takiego potwora.... na początku jest x,
pod "n" mam podstawić 10. Co dalej
16 paź 12:39
Loka: To kółeczko na dole oczywiście przez przypadek
16 paź 12:43
J:
... a co masz z tym zrobić ? ... to jest zapis średniej arytmetycznej ...
| | x1 + x2 + x3 + .... + x10 | |
x = |
| |
| | 10 | |
16 paź 12:45
Loka: Ok, dzięki... a jak obliczyć niepewność pomiarową metodą A

Bo mam taki zapis później:
| | ∑i=1 (xi−x)2 | |
u(x)=√ |
| |
| | n(n−1) | |
16 paź 12:58
J:
.... wybacz, nie moje klocki...
16 paź 12:58
Loka: ok
16 paź 13:07
Loka: ktoś może coś wie? prosze
16 paź 19:19