Wyznacz i narysuj zbiory
Tom: Witam, chciałbym Was prosić o pomoc w zadaniu ze zbiorów. Nigdy ich nie rozumiałem i nadal tak
jest. Bardzo proszę o odpowiedź i wyjaśnienie:
Wyznaczyć i narysować zbiory A U B, A ∩ B, A \ B, B \ A, A′, gdy:
| | x+3 | | x−1 | | x2 −4 | |
A= { x ∊ R: |
| ≥ |
| } B= { x ∊ R: |
| ≥0 |
| | x−3 | | x+5 | | x2 −5x+4 | |
16 paź 11:20
J:
... na początek wyznacz zbiory A i B ..
16 paź 11:21
Tom: To znaczy?
16 paź 11:25
J:
Oblicz ... jakie elementy należą do zbioru A , a jakie do zbioru B ..(rozwiąż nierówności) ..
16 paź 11:28
Tom: A= x≤1, a z B obliczyłem deltę oraz x1 i x2. W liczniku x1= 2, x2=−2, mianownik x1=4, x2=1
16 paź 11:38
J:
A nie sprawdzałem, ...B : (x−2)(x+2)(x−1)(x−4) ≤ 0 .... jakie x spełniają tą nierówność..?
16 paź 11:41
Tom: 2,−2,1,4?
16 paź 11:43
J:
.... to są miejsca zerowe , a nie rozwiązanie nierówności ...
słyszałeś coś o "wężyku" ... ? , ( albo "fali"...?)
16 paź 11:47
Tom: x ∊ (−2,2> i <1,4)?
16 paź 11:50
J:

spróbuj jescze raz ...
16 paź 11:52
Tom: x∊ (−∞,−2> i <1,2> i <4,+∞)
16 paź 11:56
J:
.OK ... tylko między przedziałami jest spójnik: "lub" ... jeszcze sprawdzę zbiór A ....
16 paź 12:02
J:
... polcz jeszcze raz A ..
16 paź 12:04
Tom: Zbiór A mam mnożyć na krzyż czy przerzucić na jedną stronę?
16 paź 12:08
J:
.... przerzucić ... potem wspólny mianownik .... potem iloczyn .... potem "wężyk" ...
16 paź 12:10
Tom: Dobra, spierdalaj. Taka pomoc. Człowiek chce się nauczyć, prosi o pomoc. Gdybyś dał mi
rozwiązanie z wyjaśnieniem to od razu wiedziałbym jak to robić. Pierdolony cham. Naucz się
interpunkcji tępaku
16 paź 12:18
Tom: Przez godzinę jeden przykład robić
16 paź 12:19
J:
....pozdrawiam i życzę powodzenia...
16 paź 12:22
Tom: Więcej tych kropek sobie nawsadzaj w jednym zdaniu
16 paź 12:23
5-latek: Tom
Proponuje www. zadane .pl tam dostaniesz od razu rozwiaznie i nikt nie bedzie pytal o nic
.
Ale jak byles przepraszam za slowo głąb tak dalej bedziesz głąbem .
NIe obraza sie czlowieka za to z echce pomoc i przy okazji wytlumaczyc abys zrozumial
16 paź 12:40
5-latek: Niech i ja zbiore ale zbiory sa w 1 klasie liceum albo na studiach
Podejrzewam zze jestes na studiach bo tu sa i tez rownania wymierne .
Pytanie . To jak zdales mature ze nie potrafisz tak prostych nierwnosci rozwiazac ?
16 paź 12:44
J:
....
5−latek .... nie zniżaj się do jego poziomu
....nie ma z kim rozmawiać, bo to
nikt
16 paź 12:48
pigor: ...

o kurde; szkoda słów
16 paź 16:43
xxx: A∩B∩C
5 lis 15:37