matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi i pierwiastki
mmmm30:
[(
√
2
)
−1
+
√
2
] * [
√
2
− (
√
2
)
−1
] .. powiem szczerze, że nie wiem jak mam to rozwiązać. Proszę o pomoc.
16 paź 10:23
J:
1
1 +
√
2
.. (
√
2
)
−1
+
√
2
=
+
√
2
=
... podobnie przekształć drugie
√
2
√
2
16 paź 10:29
J:
1 + 2
.... bład ... =
√
2
16 paź 10:30
mmmm30:
super
świetnie dziękuję bardzo
a ja się w pozbywanie pierwiastków bawiłam ... dziękuję
16 paź 10:36