doprowadź wyrażenie do najprostszej postaci
paulaa: licznik: pierwiastek 3st z 750 mianownik: p 3st z −6 + l: pirwiastek 3 st 432 m

ierwiastek 3
st z −2 − l: pierwiastek 3 st z −320 m: pierwiastek 3 st −5
750−6 +
432−2 −
−320−5 wszytkie liczby w ułamkach znajdyją się pod
pierwiastkami 3 stopnia
16 paź 00:07
Janek191:
| 3√750 | | 3√432 | | 3√−320 | |
| + |
| − |
| = |
| 3√−6 | | 3√−2 | | 3√− 5 | |
=
3√ 750 : (−6) +
3√ 432 : (−2) −
3√ −320 : (−5) =
=
3√ − 125 +
3√ −216 −
3√64 = − 5 − 6 − 4 = − 15
16 paź 07:33
Kaja123: Г3+Г2/Г3−Г2−Г3−Г2/Г3+Г2+1−16Г6/4
Doprowadz wyrazenie do najprostszej postaci
2 sty 18:55
PW: Kaja123 − tu po lewej stronie okienka edycyjnego jest wskazówka "wpisz, a otrzymasz".
Zapoznaj się z tym i pisz pierwiastki oraz ułamki zgodnie z instrukcją. Bez tego raczej nie
odpowiedzą.
2 sty 19:03