Dobry wieczór, mam do rozwiązania pewne zadanko
Matematyka:
log
52 = a
log
57 = b
Oblicz: log
12528 =
Bardzo proszę o wskazówkę/ pomoc.
Serdecznie dziękuje
15 paź 22:24
Hajtowy:
tablice maturalne otworzyć i myśleć.
15 paź 22:26
Matematyka: Jakaś podpowiedź można prosić?
15 paź 22:27
jakubs: | | log5125 | | 3 | |
log125= |
| = |
| |
| | log528 | | tutaj kombinuj coś z a i b | |
15 paź 22:29
jakubs: Na początku oczywiście powinno być log12528=...
15 paź 22:29
Matematyka: @@ jakubs a skąd to się wzieło:
log125 ?
15 paź 22:31
Matematyka: @@ jakubs a nie powinno być czasem tak:
| log528 | |
| =  |
g5 125 | |
15 paź 22:33
jakubs: Racja, ja już dzisiaj nie myślę.
15 paź 22:35
Matematyka: Zadanko rozwiązane, prosciutkie tylko człowiekowi się pomyślec nie chce
dziękuje jakubs oraz Hajtowy
15 paź 22:42