matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc że: log_3 7 = a oblicz
Użytkownik:
Wiedząc że: log
3
7 = a oblicz log
7
49/9 Zapisałem to tak log
3
49/9 / log
3
7 = log
3
49 − log
2
2 / log
3
7
15 paź 21:55
J:
49
log
3
9
2
2a − 2
log
7
= log
7
49 − log
7
9 = 2 −
= 2 −
=
9
log
3
7
a
a
16 paź 08:13