matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc że log_32 = a oblicz log_213.5
Użytkownik:
Wiedząc że log
3
2 = a oblicz log
2
13.5
15 paź 21:08
Użytkownik:
*13.5
15 paź 21:08
J:
log
3
13.5
log
3
27 −log
3
2
Wskazówka: log
2
13.5 =
=
log
3
2
log
3
2
15 paź 21:12
Użytkownik:
dziękuje
15 paź 21:28