matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
Blue:
Niech a<b<c oraz f(x) = (x−a)(x−b)(x−c). Uzasadnij, że:
a+b
f(
)>0
2
Oto moje rozwiązanie:
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2j13jty&s=8#.VD7AMJrwGM8
Czy tak może być?
15 paź 20:45
3Silnia&6:
ok
15 paź 20:51
Godzio:
Może być
15 paź 20:51
Blue:
Dziękuje
15 paź 20:53