zadanie
Blue: Liczby x
1 i x
2 są pierwiastkami trójmianu kwadratowego y = 4x
2−6x−9. Uzasadnij, że
| | x1 | | x2 | |
liczba |
| + |
| jest całkowita. |
| | x2 | | x1 | |
Wyszło mi, że ta liczba wynosi −3

Czy to jest dobrze

Bo nie mam odp do tego, więc nie wiem
15 paź 20:37
J:
..pokaż obliczenia ...
15 paź 20:40
Blue: Kurcze, a muszę? Właśnie skończyłam coś skanować i nie chce mi się znowu latać do innego pokoju
(w którym jest drukarka)

Pewnie zaraz zarzucicie mi lenistwo xp
15 paź 20:42
Mila:
Dobrze.
15 paź 20:43
Blue: Dziękuję Milu
15 paź 20:53
Eta:
| | b2 | |
...= |
| −2= ...... = −3∊C |
| | ac | |
15 paź 21:01