matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
rubi:
czy wykresy funkcji f(x)=x
2
+2x+4 i h(x)=x−2 maja punkty wspolne?
15 paź 19:08
M:
1 paź 06:03
Little Mint:
Najlepiej zrobic wykresy Widac ze nie maja x
2
+2x+4=x−2 x
2
+2x−x+4+2=0 x
2
+x+6 Δ=1−24<0 nie ma rozwiązan
1 paź 12:55