aa
Hugo:

oblicz iloczyn wektorowy dwóch wektorów: (1,0,1) oraz (2,−1,0)
i j k
1 0 1
2 −1 0
i(0*0+1*1) − j(0−2) + k(−1−0) = i+2j−k
dobrze
15 paź 18:40
Krzysiek: dobrze czyli masz wektor (1,2,−1)
15 paź 18:55
Mila:

Dobrze.
Ja liczę tak:
i*0*0+j*1*2+k*1*(−1)−[k*0*2+i*1*(−1)+j*1*0]=
=2j−k+i=[1,2,−1]
15 paź 19:00
Hugo: 
tez znam te metode a da sie tez bez posrednio (a+b+c)(a+b+c) = .... i tak sie odpowiednio
przeksztalca
kolejne? macie sily do Hugusia? to probojemy
^
(1,2,3) oraz (4,5,6)
i j k
1 2 3
4 5 6
axb = i(12−15) − j(6−12) + k(5−8)= −3i +6j −3k
15 paź 19:57
Hugo: macie jakies zadanka z vektorow?
15 paź 20:00
Hugo: one more

i j k
3 2 1
−1 −2 −3
axb= i(−6+2) + j(−9+1) + k(−6+2) = −4i −8j −4k
15 paź 20:07
Mila:
Też dobrze.
15 paź 20:09