matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Przemo:
W szesciokat foremny wpisano kolo o promieniu 9cm.Roznica pol tych figur wynosi?
12 lis 17:52
Aza:
ΔAOB jest równoboczny o boku długości "a"
a
√
3
h=
= 9
2
18
to a =
= 6
√
3
cm
√
3
r=9 to P
koła
= πr
2
= 81π cm
2
a
2
√
3
P
sześciokata
= 6*P
Δrównobocznego
= 6*
4
P
sześciokąta
=......... podstaw i dokończ P
sześc.
− P
koła
= .......... dokończ Idę już wreszcie do
13 lis 03:07
Aza:
Dobranoc
Basiu
13 lis 03:08