Wykresy funkcji liniowej
Asqa: | | 3 | |
1. Napisz wzór funkcji liniowej, której wykres przechodzi przez punkty A=(0, 3), B=( |
| , 0) |
| | 2 | |
2. Naszkicuj wykres funkcji f(x) = 3*|x+2|−|4−x|
Prosiłbym o pomoc z tymi dwoma zadaniami.
15 paź 11:46
J:
| | yB − yA | |
1) y − yA = |
| (x − xA) ... i podstaw podane współrzędne punktów .... |
| | xB − xA | |
15 paź 11:48
J:
Rysujesz funkcje przedziałami:
(−∞,−2): f(x) = 3(−x−2) − (4 −x) = ...
[2,4): f(x) = 3*(x+2) − (4−x) = ...
[4,+∞) f(x) = 3(x+2) −(x −4) = ...
15 paź 11:52