matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
franciszka:
(
√
2−
√
3
)
x
+ (
√
2+
√
3
)
x
=4
15 paź 10:25
PW:
Wskazówka. Jeden ze składników jest odwrotnością drugiego.
15 paź 10:31
J:
1
.... podstaw: t =
√
2−
√
3
, .... wtedy:
√
2+
√
3
=
t
15 paź 10:31