matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
nie wiem:
oblicz a) 2 do potęgi log
2
9 b) (1/4) do potęgi log
4
1/3
14 paź 23:07
Tadeusz:
popatrz na wzory i nie płacz
14 paź 23:10
Eta:
a
log
a
b
= b a) .2
log
2
9
= 9 b) ( 4
−1
)
log
4
1/3
= 4
log
4
3
=3
15 paź 00:29