równania wykładnicze
kamajap: Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których równanie: 4x+(m−2)*2x+4=0 ma dwa różne
rozwiązania. m∊R
14 paź 22:44
Bogdan:
kiedy równanie x2 + bx + c = 0 ma dwa różne pierwiastki rzeczywiste?
14 paź 22:52
kamajap: Δ>0
x1*x2<0
14 paź 22:54
kamajap: okeeej, dziękuję!
14 paź 22:55
Hurwitz: kiedy równanie x2 + bx + c = 0 ma dwa różne DODATNIE pierwiastki rzeczywiste?
14 paź 22:59
Bogdan:
Założenia: Δ > 0 i x1*x2 < 0 przyjmuje się wtedy, gdy chodzi o dwa pierwiastki o różnych
znakach, a nie wtedy, gdy chodzi o dwa różne pierwiastki
14 paź 23:13