Wzajemne położenie dwóch okręgów
Code::Blak: Podaj liczbę punktów wspólnych okręgu opisanego podanym równaniem z okręgiem o środku
S (1,3) i promieniu r w zależności od tego promienia.
x2 + y2 + 4x + 2y + 1 = 0
To wychodzi że :
O ( −2 , −1 ) r = 4
|OS| = 5
i co dalej bo tego nie kumam
14 paź 22:42
5-latek:

W rownaniu kanonicznym promien jest do kwadratu wiec dla drugiego okregu r=2
narysowalem CI to:
Dwa okregi moga miec ze soba albo jeden punkt wspolny ,albo dwa punkty wspolne (przecinaja sie
) albo nie miec punktow wspolnych
Masz wyliczone OS wiec teraz przed oczy ten link ktory CI dalem w poprzedznim poscie i licz
14 paź 22:57
Code::Blak: liczyłem ale odp . jakieś bardzo dziwne wychodzą
14 paź 22:59
Code::Blak: up
15 paź 16:12