Wzajemne położenie dwóch prostych
Code::Blak: Dany jest okrąg o środku O (−1,2) i promieniu 2. Określ wzajemne położenie tego okręgu oraz
okręgu o środku S i promieniu r
OK
1.
O(−1,2) r1=2
|OS| = 2.5
r2=4,5
Styczne
zew.
|OS| = r2 + r1
2,5 = 4,5 + 2 ( nope)
wew.
|OS| = | r1 − r2| >0
2,5 = | 4,5 − 2 |
2,5 = 2,5 >0
Tak to ma być ?
14 paź 22:11
Code::Blak: |OS| = 2,5
r = 4,5
14 paź 22:14
5-latek: Proponuje CI jeszce raz przeczytac na glos tresc twojego zadania
14 paź 22:17
Code::Blak: no takie mam w podręczniku a ten drugi post to jest uzupełnienie do zadania
14 paź 22:18
5-latek:

Masz narysowqany okrag o srodku O(−1,2) i promieniu 2
Teraz jak mamy okreslic wajejmne polozenie tego okregu wobec okregu o srodku S i promieniu r
jesli nie mamy nic powiedzianie na temat tego drugiego okregu
Proponuje napisac cala tresc zadania a nie wybierac jego fragmenty
14 paź 22:23
Code::Blak: Naprawdę to jest całą treść. mogę się z tobą z kontaktować jak mi nie wierzysz
14 paź 22:26
Code::Blak: cała*
14 paź 22:26
14 paź 22:29
Code::Blak: może spróbuj zrozumieć z moich zapisków
14 paź 22:31
Code::Blak: albo podam ci jak pierwszy przykład wyglądał
14 paź 22:32
5-latek: Poprosilem innego kolege zeby tu spojrzal
14 paź 22:39
Bogdan:
r1 = 2; r2 = 4,5; |OS| = 2,5
|r1 − r2| = 2,5 = |OS| okręgi są wewnętrznie styczne
14 paź 22:49