dodawanie
cbs: Jak to rozpisać ?
(n2 + 2n) − (n2 + n − 1) = ?
14 paź 21:15
Kamil :
n2+2n−n2−n+1=
14 paź 21:18
Krystek: Żart? =n+1
14 paź 21:18
cbs: ale to jest w nawiasach a najpierw wykonujemy działania w nawiasach
14 paź 21:27
Hurwitz: Jednak żart.
14 paź 21:36
cbs: nie rozumie ; /
14 paź 21:39
cbs: wytłumaczycie mi to ?
14 paź 21:52
cbs: A to jak rozpisać? :
(c + 3x3x2)−2 = ?
14 paź 22:05
5-latek: 3x
3*x
2=3x
5 (wiesz dlaczego?
| | 1 | | 1 | |
teraz (c+3x5)−2= |
| = |
| |
| | (c+3x5)2 | | c2+2*c*3x5+9x10 | |
Wzory x
n*x
m=x
n+m
(a+b)
2=a
2+2*a*b+b
2
(x
n)
m= x
n*m
14 paź 22:14
PW: To jednak żart. Nie ma takiego pojęcia matematycznego "rozpisać". Nie wiem o co idzie − nie
zastanawiam się.
14 paź 23:35