matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pełne obliczenie
PROSZĘOPOMOC:
oblicz wartości funkcji f dla x ∊ {−4,−3,−1/2, 1/2, 3,4} a)f(x)=3
x
b) f(x)=8
x
14 paź 18:08
razor:
na czym polega problem? podstawiaj za x i licz
14 paź 18:09
eba:
1
4
1
a)f(−4)=3
−4
=
=
3
4
81
reszta podobnie
14 paź 18:13