matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
granica:
Oblicz granicę:
1
1
lim n −− >
∞
(1 +
)
2
n
= [(1 +
n
]
2
n
/
n
n
n
2n
liczę lim n −− >
∞
= 2
n
więc (e
1
)
2
= e
2
dobrze ?
14 paź 17:38
Krzysiek:
dobrze
14 paź 17:48