matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W zbiorze liczb zespolonych rozwiazać równania:
Polibuda:
a) z
2
=4liczba sprzężona z b) z
2
−4z+13=0 c) (z+2)
2
=(sprzężona z +2)
2
d) 2z+sprzężona z=6−5i e) z
2
−(6+i)z+11−7i=0 f) z
3
− 6iz
2
−12z+8i=0 Proszę o łopatologiczne rozwiązanie. Z góry dzięki
14 paź 17:34