wyrażenia algebraiczne
spirner: | | 54x2+72 x | |
równość |
| = Bx + 4 prawdziwa jest dla każdej liczby x różnej od 0 |
| | Ax | |
oblicz A+B
ja doszedłem do i nie wiem co dalej
54x
2+72 x= AxBx+4Ax
54x+72=A(Bx+4)
14 paź 17:31
spirner: pomocy
14 paź 17:48
spirner: ktoś musi umieć je zrobić proszę o pomoc
14 paź 18:05
Bogdan:
54x
2 + 72x = ABx
2 + 4Ax
4A = 72 ⇒ A = ...
14 paź 18:16
spirner: wielkie dzieki
14 paź 18:26
Bogdan:
trudne to jest?
14 paź 18:27
spirner: to nie jest trudne tylko ja to chciałem wyliczyć nie wiemdziełem ze moge sobie od tak poruwnać
15 paź 16:57