matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
dobrelolo:
Przedstaw w postaci algebraicznej i trygonometrycznej liczby zespolone:
π
z = 3e
−i
=> = −i3
2
z = 7e
i7π
=> = −7 + i0 Cześć, czy byłby ktoś miły i mi przybliżyć jak to robić? Ewentualnie podrzucić stronę z wyjaśnieniem? Pozdrawiam
14 paź 15:47
dobrelolo:
już umiem nie ważne
14 paź 16:09