f
granica: Mógłby ktoś obliczyć taką granicę:
| | 27log3n | |
lim n −− > ∞ |
| |
| | 16log2n | |
tam jest log
3n i log
2n
14 paź 15:25
J:
| | 3log3(3n)2 | | 9n2 | |
= |
| = |
| |
| | 2log2(2n)2 | | 4n2 | |
14 paź 15:28
J:
| | 3log3n3 | | n3 | |
... nie tak, = |
| = |
| |
| | 2log2n4 | | n4 | |
14 paź 15:31
granica: z jakiego wzoru logarytmu skorzystałeś ?
14 paź 15:32
J:
alogab = b
14 paź 15:33
granica: a możesz jeszcze powiedzieć czemu zamiast 27 wstawiłeś 3 ?
14 paź 15:35
J:
33 = 27 ... i wzór 3*log3n = log3n3
14 paź 15:37
granica: ok dzięki wielkie
14 paź 15:40