wyznaczenie y r. różniczkowe
Uczeń: Rozwiązując r. różniczkowe doszedłem do takiego momentu czy możemy ktoś powiedzieć jak
wyznaczyć z tego "y"
y2=−4t2 + C czy mogę to tak zapisać => y=+/−√4t2+c
oraz taki przykład
−y−1=−t2+C
pewnie pytań będę miał więcej bo przykładów kilka stron.
Bardzo proszę o pomoc
14 paź 14:58
J:
w rachunku różniczkowym i całkowym często funkcję pierwotną (całkę ogólną) zostawia się w
postaci uwikłanej .. i nie jest to błędem...
14 paź 14:59
Uczeń: a ok rozumiem a możesz mi powiedzieć czy przekształcenie którym wyznaczyłem y w pierwszym
przykładzie może tak wyglądac?