aa
Hugo: Zmiana położenia ciała opisana jest równaniem:
x(t)=3sin(3t+1)+exp(t
2+3)
a) prędkość i przyśpieszenie po drugiej sekundzie ruchu,
b) średnią prędkość i przyśpieszenie w drugiej sekundzie ruchu.
//co to jest exp

14 paź 14:52
Hugo: e
x = exp
14 paź 14:53
J:
...tego mnie niestety nie nauczyłeś...
14 paź 14:56
Hugo: | | dx | |
v(t)= |
| = 3cos(3t+1) * 3 + exp(t2+3)*2t |
| | dt | |
| | dv | | d2x | |
a(t)= |
| = |
| = −3sin(3t+1) * 3 * 3 + exp(t2+3)*2t*2 |
| | dt | | dt2 | |
v(2)=9cos(7) + 4exp(7)
//cos(7)

to fizyka wiec sie raczej olewa ale z ciekawosci

a(2)=−27sin(7)+8exp(7)
sin7

? bo to nie sa stopnie przeciez
14 paź 15:04
Hugo: J; troche optymizmu

! Hugo choc wredny to raczej dobroduszny ! zawsze cie cenilem

Moglbys pomoc sierotce Hugusi w rozw? ; /
14 paź 15:05