Rozwiąż równanie
franciszka: log2 x +log3 x + log4 x =1
14 paź 13:03
Hugo: loga z b = log c z b / log c z a
14 paź 13:05
franciszka: wyszło, że 3log2 x+2log3 x =1
14 paź 13:19
Hugo: po pierwsze to sprawdz czy na pewno tyle
po drugie skorzystaj z alogak=k
Przemnoz obustronnie przez pewną liczbe by sie skrocil jakis log
14 paź 13:30
J:
.. na poczatek, to sprawdź, czy dobrze przepisałaś treść zadania ...?
14 paź 13:32
franciszka: tak, dobrze
14 paź 13:37
Hugo: witaj J moj uczniu
14 paź 13:42
franciszka: Nie wiem co zrobić z 2log3x.
14 paź 22:02