cyklo
jakubs: | | √3 | | π | | 2 | |
arcctg(− |
| )=π− |
| = |
| π |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
Co robię źle ?
14 paź 11:12
J:
| | √3 | | π | | π | |
...− |
| = − tg |
| = tg(− |
| ) |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
14 paź 11:16
jakubs: J nie rozumiem Twojego zapisu.
| | π | |
− |
| nie jest w zbiorze wartości funkcji arcctg |
| | 3 | |
14 paź 11:20
J:
.....fakt, myślałem,że tam jest : arctg ...
14 paź 11:26
J:
..nie mam pomysłu ....Twoje rozwiąznie jest poprawne...
| | 2 | |
arcctg(−x) = π − arcctgx .... czyli: |
| π |
| | 3 | |
14 paź 11:34
jakubs: Dziękuję
14 paź 13:22
jakubs: Zgłosiłem im to i dostałem wiadomość " We appreciate your feedback regarding Wolfram|Alpha. The
issue you reported has been passed along to our development team for review. Thank you for
helping us improve Wolfram|Alpha.
Best wishes,
The Wolfram|Alpha Team "
Ciekawe czy coś naprawią
14 paź 17:28