funkcja wykładnicza
Bartek: Od czego zacząć robienie wykresu takie funkcji wykładniczej?
y=2(x2+2x−3)
Czy trzeba liczyć deltę oraz badać kiedy wykładnik jest < a kiedy > od 0?
14 paź 11:07
Bartek: No to odświeżam.
14 paź 11:17
Kacper:
2x, x∊R
Trzeba punkt po punkcie rysować.
14 paź 11:18
Bartek: Tzn. już sobie jakoś poradziłem.
Bo mam tak: f = 2y i teraz kiedy y=0, kiedy y>0 a kiedy y<0.
No to liczę deltę, x1,x2 i patrzę kiedy f=1 itd. chyba...
14 paź 11:22
Bartek: Mam nadzieję, że poprawnie kombinuję?
14 paź 11:24