| log28 | ||
log308 = | ||
| log230 |
| log23 | ||
log53 = | ||
| log23 |
| log23 | ||
...o statnia linijka: log53 = | ||
| log25 |
| log23 | ||
log53 .... niepotrzebne .. , log153 = | ||
| log215 |
| log23 | ||
możesz miec problem z obliczeniem: log25 , ale : log153 = | = a | |
| log23 + log25 |
| log28 | |
| 1+a+ log25 |
| b | ||
log28 = 3 , | = a .... zobacz post: 10:31 | |
| b + log25 |
| b | ||
A = log25 | = a ... i teraz oblicz z tego równania A ... | |
| b + A |
| log28 | ||
Znaczy chodzi ci o to, ze do tego | ||
| 1+a+log25 |
| log23 | ||
mam podstawić to a= | , ale nadal mi nie wychodzi ![]() | |
| log23 + log25 |
| 3 | ||
Nie ... = | = ... teraz za log25 podstaw , | |
| 1 + a + log25 |
| b−ab | ||
to co obliczyłeś: log25 = | ||
| a |