pochodne ;)
Kamilek: f(x)=5t
3+4t
2−7
pochodna z tego f'(x)
pomóżcie bo nie wiem czy dobrze to rozumiem

15t
2+8t−1 ostatecznie ?
13 paź 22:31
ICSP: f(x) = 5t3 + 4t2 − 7
f'(x) = 0
13 paź 22:32
Krystek: (7)'=0
13 paź 22:32
Krystek: A fakt f(x) a nie f(t)
13 paź 22:33
Kamilek: ło przepraszam f(t) pochodna wybaczcie
13 paź 22:35
ICSP: f'(t) = 15t2 + 8t
13 paź 22:37
Kamilek: czyli pochodna od t to bierzemy pod uwagę tylko to "co ma t" ? wyrazy wolne olewamy ?
13 paź 22:40
ICSP:
13 paź 22:46
Kamilek: superaśnie to proste przykłady już zrobię ... najważniejsze zacząć dziękuje bardzo!
13 paź 22:56