aa
Hugo: fizyka; ma ktos jakies fajne zadania do porobienia z fizyki o wektorach?
13 paź 16:33
Asay: Wymień cechy wektora.
13 paź 16:35
Asay: Co to jest wektor ?
13 paź 16:36
Hugo: ale chodzi mi o zadanka z obliczaniem ; /
13 paź 16:48
Hugo: wektor ma wzrot kerunek wartosc pkt przylozenia i zwrot
13 paź 16:49
J:
.. w tył wzrot... i do nauki...
13 paź 16:50
J:
... a słyszałeś o wektorze swobodnym...?
13 paź 16:50
Asay: Tak to jest jak ''na chama'' się trzaska zadania bez zrozumienia. Nie wiem jak można robić
zadania z działu ''Wektory'' nie mając zielonego pojęcia o definicji wektora, nie wspominając
tu o wektorze swobodnym i zaczepionym.
13 paź 16:51
daras: Wykaz, że (A→xB→)C→ = (B→xC→)A→ = (C→xA→)B→
13 paź 16:55
daras: @
Asay nie wiesz, że skrócli szkołę do 3 lat i nie ma czasu na takie dyrdymały ?
13 paź 16:56
Hugo: http://scr.hu/2pdc/wonqa
od fizyczki
zad 1)
x=e
do potęgi
√at2+bt
i chyba a,b, to stale
**zaps fizyczny
| dy | |
| = [ex do potegi √at2+bt ]' = |
| dx | |
e
x do potęgi
√at2+bt * [x do potegi
√at2+bt ]'
= e
x do potęgi
√at2+bt *
√at2+bt x do potegi
√at2+bt −1 * ((at
2+bt)
1/2 )'
= e
x do potęgi
√at2+bt *
√at2+bt x do potegi
√at2+bt −1 * 1/2(at
2+bt)
−1/2 *
(at
2+bt)' = e
x do potęgi
√at2+bt *
√at2+bt x do potegi
√at2+bt −1 *
1/2(at
2+bt)
−1/2 *
(at
2)'*(bt)+(at
2)(bt)' =
e
x do potęgi
√at2+bt *
√at2+bt x do potegi
√at2+bt −1 * 1/2(at
2+bt)
−1/2 *
(2at)*(bt)+(at
2)(b)
13 paź 17:50
Hugo: tez by mi sie tego by nie chcialo sprawdzac
13 paź 18:12