matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kasia:
TRYGONOMETRIA
Wykaż,że zachodzi równość tg17*tg73=cos
2
28+cos
2
62 miary kątów są podane w stopniach
12 lis 15:10
kaz:
tg17tg(90−17)=cos
2
28+cos
2
(90−28) tg17ctg17=cos
2
28+sin
2
28 1=1
12 lis 15:18