13 paź 13:14
J:
pomnóż liczni i mianownik przez : (2√2 − 3)
13 paź 13:18
Janusz : | | 7√2−6 | |
już tak zrobiłem i wyszło mi |
| |
| | −1 | |
a to chyba źle
13 paź 13:18
Janusz : tzn. na pewno bo wynik ma być inny
13 paź 13:18
Janusz :
13 paź 13:26
J:
... = 18 − 13√2
13 paź 13:34
Janusz : mógłbyś napisać twoje obliczenia?
przecież nic mi z wyniku samego
13 paź 13:36
J:
| | (2−3√2)(2√2−3) | | 4√2 − 6 − 12 +9√2 | |
= |
| = |
| = 18 − 13√2 |
| | 8 − 9 | | −1 | |
13 paź 13:38
Fizyk ale też matematyk: √3
13 paź 14:44
Fizyk ale też matematyk: −1=2
13 paź 14:44