Oblicz pole powierzchni bocznej oraz długość przekątnej graniastosłupa
JAAN: Pole podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokątnego jest równe 64 cm kwadratowe , a
wysokość tego graniastosłupa jest o 3 cm krótsza od długości podstawy . Oblicz objętość , pole
powierzchni bocznej oraz długość przekątnej tego graniastosłupa .
13 paź 12:38
Mały Książę: :(
31 paź 21:12
Alfa:

P
p = a
2 = 64 −−−>
a = 8 cm
H = a − 3 =
5 cm
d = a
√2 =
8{2}
D
2 = d
2 + H
2
D
2 = (b
√2)
2 + 5
2
D
2 = ...
V = P
p*H = ...
P
b = 4aH = ...
31 paź 21:50